Vse aktualne novice

UTRINKI Z OTVORITVE RAZSTAVE "O GRAJSKIH VRTNARJIH"

O GRAJSKIH VRTNARJIH - avtor razstave Peter ROJC

IZ ARHIVA DRUŽINE ROJC S HUDEGA PRI RADOMLJAH

 

NOVO VODSTVO V FKVK MAVRICA RADOMLJE

FKVK Mavrica je imela 15. maja 2023 v KD Radomlje občni zbor, ki je bil hkrati tudi volilni. Zbor je bil uspešen, kot je bilo ocenjeno  tudi naše delo  v lanskem letu.  V lanskem letu smo imeli devet fotografskih razstav, izvedli vrsto fotografskih delavnic, sodelovali smo na dogodkih, razpisih in natečajih v Občini Domžale, se predstavili v Tednu ljubiteljske kulture ter snemali dogodke in fotografske delavnice, objavljali prispevke na spletu in v medijih.

NAGRADA OBČINE DOMŽALE NAŠEMU ČLANU JOŽETU KRAGLJU

V torek 18.4.2023 je bila podelitev najvišjih občinskih priznanj Občine Domžale za leto 2022. Priznanje Občine Domžale je prejel naš član Jože Kragelj. Več preberite na tej povezavi  https://www.domzale.si/objava/756506

 

SODELOVANJE Z VARUHI NARAVE

Društvo Terra Anima skupaj s Kreativnimi nomadi, FKVK Mavrica in TIC Domžale so v okviru fotografskega natečaja na temo "Močvirja, jih želimo ohraniti?" dne 11.3.2023 in 30.3.2023 organizirali foto sprehod v Blate in Mlake. Skozi to območje močvirja je vodila predstavnica društva Terra Anima Špela Kaplja, ki se že dolgo zavzema za zavarovanje naših mlak Češeniško - Prevojske gmajne v krajinski park.Članek izpod peresa Bince Lomšek bo objavljen na Domžalcu, Slamniku, Modrih novicah, TD Radomlje in KS Radomlje.

VABILO NA FILMSKI VEČER V ŽUPNIJO MENGEŠ 2023

VABILO

FKVK MAVRICA  video sekcija Mengeš vabi na FILMSKI VEČER, ki  bo v ponedeljek 10. 4. 2023 ob 20.h v Župnijskem domu Mengeš.

Spored filmov:

.- V OBJEKTIVU (GRADNJE V MENGŠU, MOTORIZACIJA V MENGŠU, VOLITVE 2022, NOVOLETNI KONCERT MENGEŠ),

- PRVOMAJSKI KRES,

-POGOVOR PESMIJO,

-STRAŠILO,

-VRABCI OBIRAJO JABOLKA,

-SREČNO SRCE,

-DIRKA,

-VIRSKI KARNEVAL,

-PRIJATELJA ZA VEDNO,

-RADOLCA.

 

VABLJENI

 

GOSTOVANJE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE "OB PTIČJEM STRAŠILU" V KUD JaReM

Otvoritev fotografske razstave  v KUD JaReM v Aljaževi domačiji v Zavrhu pod Šmarno goro dne 6.3.2023 z naslovom "OB PTIČJEM STRAŠILU" in projekcija filmov o Vlastji Simončiču in poletne foto delavnice izdelovanja ptičjega strašila pri Petru Rojcu na Hudem pri Radomljah.

Utrinke z otvoritve si lahko ogledate tu https://fkvk-mavrica.si/content/utrinki-z-otvoritve-fotografske-razstave...

OTVORITEV RAZSTAVE "O GRAJSKIH VRTNARJIH" V MENAČENKOVI DOMAČIJI IN SREČANJE POD SLAMNIKI PETRA ROJCA V SLAMNIKARSKEM MUZEJU

V sredo, 8. februarja 2023, so V Menačenkovi domačiji odprli fotografsko razstavo našega člana Petra Rojca z naslovom " O Grajskih vrtnarjih - iz arhiva družine Rojc s Hudega pri Radomljah". 

Več v prispevku na Domžalcu tu: O grajskih vrtnarjih - Iz arhiva družine Rojc s Hudega pri Radomljah - domžalec.si (domzalec.si)

OTVORITEV FOTOGRAFSKE RAZSTAVE "POTEPANJE OB CERKNIŠKEM JEZERU" V KD RADOMLJE

Razgled

V ponedeljek 13.2.2023 je bila otvoritev fotografske razstave "Potepanje ob Cerkniškem jezeru" treh generacij Jasne Bračko, Špele Kragelj Bračko in Jožeta Kraglja v KD Radomlje. Kulturni program je povezovala Binca Lomšek vodja foto sekcije.

Več o razstavi si  poglejte v prispevku  na Domžalcu tu:  https://domzalec.si/kultura/razstave/potepanje-ob-cerkniskem-jezeru-foto...

OBJAVA OTVORITVE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE "PUSTNA MASKA" V MODRIH NOVICAH IN NA DOMŽALCU

V ponedeljek 9.01.2023 je bila otvoritev fotografske razstave Pustna maska v Kulturnem domu Radomlje. V Kodrovi dvorani razstavlja 20 fotografij prvi in dolgoletni predsednik Mavrice Janez Kosmač, v galeriji Dom razstavljajo člani Mavrice. Razstava bo odprta  do 5.02.2023.

OBJAVA RAZSTAVE "S PIKOVO KONJENICO OD KRTINE DO MORJA" NA DOMŽALCU

V Knjižnici Domžale je na ogled samostojna fotografska razstava z naslovom »S Pikovo konjenico od Krtine do morja« članov Lili in Milana Jazbeca. Razstava je na ogled od  9.01.2023 do 27.01.2023. Članek na Domžalcu si lahko preberete na tej povezavi https://domzalec.si/novice/obvestila/fotografska-razstava-lili-in-milana-jazbeca/

Strani