2017

Darila jeseni 2017

DARILA jeseni, klubska letna pregledna razstava in filmski večer, Kulturni dom Radomlje, razstavišče DOM in Kodrova dvorana, otvoritev 11. decembra 2017

Celoletno dejavnost društveni fotografi sklenejo z letno pregledno razstavo. Fotografi Foto, kino in video kluba Mavrica so se predstavili 11. decembra v obeh razstavnih prostorih Kulturnega doma Radomlje. Fotografije so na izbor, ki sta ga opravila Toni Iglič in Karol Steiner, poslali v dveh temah: Darovi jeseni in Prosto.

Prejemniki nagrad in diplom klubske letne pregledne razstave 2017

 

Predstavitev kulturnega društva MAVRICA

Predstavitev kulturnega društva  MAVRICA  OI Domžale s fotografsko razstavo PLES DOMŽALSKIH MASKOT, VRTIČKARJEV IN FOTOGRAFOV in projekcijo mavriških kino in video filmov, Knjižnica Domžale, od 18. sept. do 18.nov. 2017.

Vrtijo, vrtijo se mlinska kolesa

VRTIJO, VRTIJO SE MLINSKA KOLESA, klubska razstava, analogne (stare) in digitalne fotografije, Kulturni dom Radomlje, razstavišče DOM in Kodrova dvorana, otvoritev 25. september 2017

Na razstavi so sodelovali:
Mateja Absec, Tinkara Koleša, Iztok Končina, Peter Rojc, Janez Kosmač, Albinca Kosmač, Mimi Pollak, Lojze Popelar, Mojca Popelar, Jože Kragelj, Lili Jazbec, Milan Jazbec, Matevž Cerar, Miha Kosmač, Klavdija Štajdohar, Ana Žagar, Špela Kragelj Bračko, Matija Kosmač, Ana Novak, Jan Rojc, Žan Hribar, Anja Kosmač, Maša Kosmač.

Počitniški fotokrožek 2017

Da bi jih preživeli prijetno in ustvarjalno, vas vabimo v počitniški foto krožek, ki ga bomo letos spet organizirali v Fotoklub Mavrica 

Program krožka:

Fotografska razstava v počastitev Tedna ljubiteljske kulture

Samostojna razstava člana kluba Mavrica PETRA ROJCA z naslovom VRT, KI POČIVA, Kulturni dom Radomlje, razstavišče DOM in Kodrova dvorana, 15. maj 2017.

Otvoritev fotografske razstave z naslovom BOGASTVO DEDIŠČINE

Otvoritev  fotografske razstave  z naslovom BOGASTVO DEDIŠČINE in retrospektivna projekcija  nagrajenih filmov, v organizaciji KUD JaReM in Mavrica v Aljaževi domačiji, Zavrh 2 pod Šmarno goro, 11. april 2017.

Avtor se je glasbenicama za nastop zahvalil s knjižnim darilom.

Pričujoča razstava, v kateri sta združena služba in ljubezen do fotografiranja, je že 4. avtorjeva samostojna razstava. Uspešno se predstavlja tudi na klubskih in medklubskih razstavah.

Avtor: Igor Lipovšek; Foto: Igor Lipovšek

Odprtje samostojne fotografske razstave Gradnja

V Kulturnem domu v Radomljah je Foto, kino in video klub Mavrica v ponedeljek, 30. januarja 2017, odprl samostojno fotografsko razstavo Gradnja. V njej je Milan Jazbec z Vira s 55 barvnimi fotografijami predstavil gradnjo plinovoda od Trojan do Vodic. Fotograf se je tokrat odločil za dokumentarni pristop, ki sledi prostorski črti od vzhoda na zahod, v nekaterih posnetkih pa z istih stojnih točk primerja pokrajino med gradnjo in po njej, ko so buldožerske in bagrske rane že zaceljene.

Župnijski dom v Mengšu, 6. januar 2017

Ogled filmov v organizaciji FKVK Mavrica – video sekcija Mengeš in Župnija Mengeš. 

Spored filmskega večera:

  • Mengeški dogodki v objektivu 2016,
  • Kamnik in kamniška majolika,
  • Mengšani na beljaškem sejmu,
  • Valj,
  • Lovčevo  leto,
  • Popotnikove nedelje,
  • Obisk Fatimske Marije romarice,
  • Pod cvetočimi kostanji.